Rękaw do pieczenia
Cechy:
- długość: 5 metrów
- szerokość: 30 cm
- grubość: 15µm
- nie parzy
Najsmaczniejsze pieczone mięsa, drób, ryby, owoce i warzywa to te przyrządzane w rękawie do pieczenia Stella. Używając rękawa podczas pieczenia zachowujesz w potrawach pełnię aromatu, witaminy oraz mikroelementy. Dzięki temu podajesz zdrowe i soczyste dania. Tak przygotowane potrawy są również mniej kaloryczne, bo piekąc je w rękawie nie ma konieczności dodawania tłuszczu. Rękaw do pieczenia z tasiemką Stella jest wytrzymały na wysokie temperatury, nie ma obawy, że rękaw pęknie. Możesz używać go w kuchence mikrofalowej, piekarniku gazowym i elektrycznym w temperaturze do 200 st. C. Do rękawa dołączona jest praktyczna tasiemka, która umożliwia zawiązanie rękawa po obu stronach. Zapakowany w elegancki, kartonowy box z okienkiem, który zabezpiecza rękaw przed urazami mechanicznymi np. w sklepie i ułatwia schludnie przechowywanie w domu.
Jak używać:
Rękaw do pieczenia znakomicie sprawdzi się podczas pieczenia mięsa, ale również ryb, warzyw i innych produktów spożywczych. Odetnij odpowiednio długi kawałek rękawa do pieczenia - o około 20 cm więcej niż wynosi długość pieczonej potrawy. Włóż potrawę do rękawa do pieczenia, dodaj ulubione przyprawy i zawiąż na końcach przeznaczoną do tego tasiemką. Pamiętaj aby rękaw podczas pieczenia nie dotykał ścianek piekarnika. Przed włożeniem do piekarnika nakłuj rękaw.
Inne dostępne rodzaje: